Baskwadder

Het festival nadert met rasse schreden. We willen jullie alvast opwarmen met een zeer fijne festivalprimeur – of beter – 3 primeurs!

Brouwerij Leysen uit Herentals mag zich sinds 8 december vorig jaar officieel brouwerij noemen. De bieren vliegen de deur uit. Gelukkig was er nog net genoeg om ons te bevoorraden. Voor het eerst zullen de bieren van Brouwerij Leysen op een bierfestival geschonken worden, ons festival!

Brouwer Jorge waagt zich niet aan nieuwe trends, maar wil de bierliefhebbers lekkere en toegankelijke volmoutbieren presenteren. Hij kiest voor een klassieke drievuldigheid: een evenwichtig lichte Blonde met milde afdronk, een roodbruine Dubbel waarin we wat karakteristieken van een stout vinden en een zacht kruidige Tripel die een verfijnde bitterheid etaleert.

De bieren werden Baskwadder genoemd, naar het monster dat `s nachts in de bossen van de Kempen zou ronddwalen en zelfs prikkeldraad zou eten. Dit fantasiewezen werd gebruikt om de kinderen bang te maken. Zodat ze zeker voor het donker uit de bossen huiswaarts gingen.

Wees er snel bij: OP = OP!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s