VBPF 2011: een terugblik

Vooreerst een welgemeend “Gelukkig Nieuwjaar!” vanwege de organisatoren (studentenclub n.k. Vilvordia aldus) van het Vilvordia BierProefFestival. We wensen ieder van jullie een gezond jaar toe met vele interessante ontdekkingen en nieuwe liefdes, ook op biervlak.

Terwijl we aan de vooravond van 2012 de voorbereidingen voor het 17de VBPF op gang trekken, blikken we nog even terug op onze vorige editie. Aan de hand van 3 hartverwarmende reportages kunnen jullie het VBPF 2011 herbeleven:

“Het Vilvordia BierProefFestival in Jette is een evenement dat we als bierologen niet links kunnen laten liggen. Een klein festival met grootse opvattingen en nog grootsere bieren”. Mooie woorden van biergoeroe William Roelens die op zijn Bierblog de actualiteiten van de bierwereld op een accurate en toffe manier op de voet volgt. Een referentie om u tegen te zeggen. William voegt er nog aan toe: “Niet alleen voor de biertjes reizen we af naar het Brusselse. Ook voor de studenten en de mooie studentinnen die hun uiterste best doen om alles zo vlot mogelijk te laten verlopen”. Lees hier het verslag, verfraaid met prachtige foto’s.

De goedlachse Bianca Goethals komt -net als William- uit het verre West-Vlaanderen overgewaaid. Op haar bierblog Goddelijke Drank schrijft ze, begeesterd door VBPF 2011: “Terug een uitstekende editie met pareltjes van bieren; toch één van de topfestivals die in dit bierland georganiseerd worden. Petje af voor de organisatie: dit is een festival dat een meerwaarde brengt aan de Belgische biercultuur. Hopelijk mogen we daar nog jarenlang van genieten!” Op deze blog is het vooral genieten van de vele foto’s: bekijk ze zeker hier!

Een prachtig (Engelstalig) artikel dat ons zeer verheugde, was de lofzang van Joris Pattyn in The Hoppress (onderdeel van Ratebeer). Joris, een internationaal gewaardeerd Zytholoog, merkt op: “It is interesting to see that two worlds met: that of the students (on one hand, happy to drink, on the other hand all the same interested in the unusual), and that of the usual suspects one meets at every festival”. Ondanks dat het VBPF door studenten georganiseerd wordt, stelt Joris: “One might be tempted to suspect that the beerlist would not divert too much from that in a usual Belgian café with a good menu. Think again. The 81 beers-rich list featured some absolutely unique items, and even had surprises in petto”. Joris preekt ook woorden van hoop: “Vivat, crescat, floreat! in international students’ slang… If young people can organize this kind of event, there remains hope for the Flemish beerscene!” Bezoekers van het VBPF 2012 kunnen de uitgebreide tekst op 24 maart integraal in onze biergids terugvinden. Of lees het artikel NU via deze rechtstreekse link!

In naam van n.k. Vilvordia wil ik nogmaals alle bezoekers van VBPF 2011 bedanken en in het bijzonder William, Bianca en Joris.

Advertenties

One thought on “VBPF 2011: een terugblik

  1. Joost Duin schreef:

    Steven en nk Vilvordia!

    Ik wil jullie ook een onwijs goed nieuwjaar wensen en tot de volgende bierproef!

    Groetjes vanuit Holland!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s