Deense bieren van Virklund Bryghus

Het Deense Virklund Bryghus was de eerste microbrouwerij in Silkeborg nadat Neptun Bryggeriet er in 1990 de deuren had gesloten. Na een jaar van zoeken naar een geschikte locatie, verbouwingen, zoeken naar installaties en het verkrijgen van de nodige vergunningen, kwam de brouwerij in maart 2006 met haar eerste 3 bieren op de markt.

Het verhaal begint in 1985 als brouwer Claus Tarstrup de eerste ervaringen van de edele brouwkunst opdoet in de Deense Technische Universiteit. Het is de start van een brandende passie die gedurende een verblijf van 10 jaar in Californië nog wordt aangewakkerd. Na reizen naar alle uithoeken van Amerika en Canada en de ontdekking van diverse en kwalitatief hoogstaande bieren, besluit Claus om in 1995 opnieuw bier te gaan brouwen. Het is een welgekomen, haast meditatieve ontspanning die zijn gedachten doet afdwalen van startups, kapitaal, internettelefonie en beveiligingssoftware. Het idee van een eigen brouwerij groeit. Terug in Denemarken start Claus met Virklund Bryghus. In december 2005 vloeit het eerste brouwsel uit de ketels. Als in augustus 2006 Martin Rademacher als tweede brouwer in het project stapt, begint het verhaal pas echt …

Virklund Bryghus brouwt zoals ze het zelf noemen ‘verse bieren’, naar het voorbeeld van de Engelse Real Ales en geïnspireerd door de Californische zon. Bieren die met hoogwaardige ingrediënten op artisanale wijze gebrouwen worden en gisten en rijpen in het brouwhuis, ongefilterd en niet gepasteuriseerd zijn en zowel op fles als op vat hergist worden.

                             

Brouwer Claus Tarstrup is gepassioneerd door zijn bieren. Dat voel je. Hij is dan ook enorm fier dat hij enkele van zijn bieren op ons festival kan laten voorstellen: het doordrinkbare Engels geïnspireerde Virklund Celebration Ale (4,1 vol.%alc.), de door toevoeging van haver verzachte zwarte stout Virklund Havre (5,7 vol.%alc.) en de oranjeblonde en kruidige met rogge gebrouwen Virklund Rug (6,1 vol.%alc.). Benieuwd?

MET DANK AAN:

Virklund Bryghus
Korshøjvej 2
Virklund
8600 Silkeborg
met speciale dank aan Claus Tarstrup

Amby Import
Rypevej 10
8660 Skanderborg
met speciale dank aan Lars Amby

Advertenties

2 thoughts on “Deense bieren van Virklund Bryghus

  1. Bianca schreef:

    Steven zoals ieder jaar maakt u het waar om altijd uitstekende buitenlandse bieren op het festival te krijgen,dit is terug de reden dat we zeker moeten afkomen…..tot 30 april zou ik zeggen
    groetjes Bianca

  2. Steven schreef:

    Tot dan Bianca! We zijn er bijna klaar voor!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s