Aphis is de naam!

Op 2 februari was ons bier klaar om gebotteld te worden. Een uitgebreide smaakcontrole kon vooraf uiteraard niet ontbreken! De kleur is mooi helder oranjeblond en doet wat denken aan ons eerste feestbier Hexapoda. De Amerikaanse Chinook hop geeft meteen haar hoppig fruitige geur mee. In de smaak balanceert deze fruitige hoppigheid mooi met een licht moutig zoetje. Een uitgesproken bitterheid, geenszins scherp, zorgt voor een aangename en langdurige finale.

Het bier krijgt de naam Aphis mee. Vooral onze wat oudere oud-studenten klinkt Aphis bekend in de oren als naam voor het eerste studentenblad -nu Vilvobros- van onze studentenclub Vilvordia. Aphis is de wetenschappelijke naam voor ‘bladluis’, geen onbekende voor onze studenten Landschaps- en tuinarchitectuur en Milieuzorg.

Gezien de beperkte oplage zal Aphis exclusief geschonken worden op onze receptie naar aanleiding van de 55ste verjaardag van onze club (alleen voor genodigden) en op het Vilvordia BierProefFestival op 30 april 2011.

Advertenties

One thought on “Aphis is de naam!

  1. Igor Michiels schreef:

    Details van het bier en besprekingen te vinden op bierkonvent.be
    Rechtstreekse link naar Aphis: http://www.bierkonvent.be/bier_detail.php?id=702K3916

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s