Bierkompass

De Duitser Sebastian Sauer is als prille twintiger gepassionneerd door het bier.  Met Bierkompass heeft hij zijn eigen on-line bierwinkel.  Het artisanale Belgische bier krijgt zo een ideaal klankbord in Duitsland.  Ook een kleine selectie van excellente Duitse bieren wordt aangeboden.  Vier van deze bieren kregen een plaatsje op onze bierlijst.

Freigeist Bierkultur is een project van Sebastian Sauer in samenwerking met Peter Esser van Braustelle, de kleinste huisbrouwerij van Keulen.  Freigeist Abraxas en Freigeist AbraxXxas leunen aan bij het Berliner Weisse type maar kregen een extra melkzuurvergisting.

Schlammersdorfer Landbier van Brauerei Witzgall zal zeker de liefhebbers van bitter overtuigen. Uerige Sticke van Uerige Obergärige Hausbrauerei is een rijk Altbier en wordt slechts tweemaal per jaar gebrouwen, telkens beschikbaar op de derde dinsdag van januari en oktober.

Advertenties
Getagged ,

2 thoughts on “Bierkompass

  1. Treinjan schreef:

    Kan alle vier de bieren aanbevelen.
    Vooral de Abrax(xx)as bieren zullen verrassen.

    Overigens is bovenstaande beschrijving van die twee bieren niet geheel juist. Ze zijn van het type Lichtenhainer, een melkzuur-vergist tarwebier met rookmout. Het gebruik van rookmout is het onderscheid t.o.v. Berliner Weisse. De sterkere versie is niet traditioneel, zowel Lichtenhainer als Berliner Weisse zijn van oorsprong niet al te zwaar in alcohol, zo 2,5 tot 4 vol% alcohol.

  2. Steven schreef:

    Bedankt voor de info Jan! Weer iets bijgeleerd. Zal het ook aanpassen in de festivalgids.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s