Montaigu

Wist je dat Scherpenheuvel, bekend als bedevaartsoord, nu ook eigen bieren heeft?  De regelmatige bezoekers van onze bierfestivals kennen ongetwijfeld initiatiefnemer Gunther Bensch die er regelmatig de producten van Girardin promoot. 

Twee van zijn bieren sieren dit jaar onze lijst: Nondedju de Montaigu (door ’t Hofbrouwerijke), een zware tripel van liefst 10,7 vol% alc. en Notre Passion (uit de ketels van De Vlier), een Belgische Porter van 8 vol.% alc. Deze laatste schenken we van het vat, of beter … van de Keykeg. 

Een Keykeg is een lichtgewicht wegwerpvat dat bestaat uit een zogenaamd bag-in-ball principe: in de plastic bal zit een flexibele binnenzak die speciaal ontwikkeld is om bier te bewaren.  Reeds heel wat Belgische brouwers gebruiken de Keykeg, die handig in gebruik is en door het lage gewicht en de relatief lage kostprijs enorm interessant is voor de export.

De droom van Gunther is de oprichting van een eigen brouwerij.  In Gent volgde hij alvast met succes de brouwerscursus.

Advertenties
Getagged , ,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s