Rodenbach Vintage 2007

Wist je dat Palm Breweries haar klanten vorig jaar liefst twee keer verwende met een eindejaarsgeschenk?  Zoals de traditie het wil werd opnieuw een Dobbel Palm gelanceerd. Meester-brouwer Alfred Van Roy (°1913 – †2009) lanceerde de eerste Dobbel Palm 62 jaar geleden als feestbier om de 200ste verjaardag van de brouwerij te vieren.

Wat de bierliefhebber mogelijk nog meer verheugde was de lancering van Rodenbach Vintage 2007 Limited edition.  Rodenbach? Inderdaad, in 1998 werd brouwerij Rodenbach onder impuls van Jan Toye overgenomen door brouwerij Palm. Rodenbach Vintage 2007 (7 vol%alc.) rijpte gedurende twee jaar op eikenhouten foeder nummer 230.  Rodenbach woordvoerder Peter Buelens omschrijft het bier als volgt: “een superieure Rodenbach Grand Cru met een zacht-zure smaak en een complexe, intense fruitigheid met een zeer lange afdronk net als een Grand Cru wijn”.

Van deze Rodenbach Vintage 2007 werden 40.000 flessen gebotteld waarvan er slechts 10.000 in ons land werden verdeeld.  Enkele flessen hebben onze bierlijst ondertussen bereikt.  Dobbel Palm presenteren we ditmaal niet, maar jullie kunnen allicht uitzonderlijk wél eens kennismaken met een glaasje ongefilterde Palm van het vat!

Advertenties
Getagged , , ,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s